Sunday, February 22, 2009

SMK Seri Tanjong

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وأصحابه ومن نصرهووالاه

Anna skunk da semester 8… praktikum kat smk seri tanjong, tanjong kling, melaka… hihihi… cam kelakar lak dah jadi cikgu nie… best gak jadi cikgu nie… tapi mula2 start sekolah, mcm rasa tak nak jadi cikgu… rasa nak blaja jer… cos x de pengalaman lagi nk mengajar anak org… lama2 rasa cam best lak jadi cikgu…

Memang betul laaa, bila kita mengajar ilmu yang kita ader kat org lain, ilmu kita akan bertambah… anna dah praktik masa praktikum nie… memang betul laa… lagi2 anna kne mengajar science form2… confirm2 laaa dah lupa pelajaran form2 tue, bila study n mengajar balik, secara automatic leh ingat dengan mudah… especially the structure of eye and ear…hihihi…

Pengalaman mengajar? Memang best… kekadang seronok, kekadang geram pun ader… huhuhu… jadi cikgu bukan semudah ape yang masyarakat lihat… memang laaa cuti cikgu nampak banyak… tapi cuti2 pn ader je program… hopefully anna leh timba byk pengalaman kat sekolah nie… insyaAllah… semoga Allah permudahkan segala urusan… Ameen…




Melaka Maju Jaya

Melaka Negeri Bersejarah
Tempat tumpah darah kita
Dijunjung dengan sepenuh jiwa
Untuk maju dan jaya
Rakyat Melaka sudah bersatu padu
Berikrar taat setia
Jujur berkhidmat setiap masa
Melaka maju jaya


SMK Seri Tanjong


Seri Tanjong, Seri Tanjong
Sekolah kemegahan kita
Tekad putra putri bangsa
Capai cita mulia
Berkat usaha serta jaya
Tingkat prestasi bersama
Berdisplin bermoral tinggi
Itulah ikrar dan janji

Seri Tanjong, Seri Tanjong
kan ku kenang sentiasa
Bina bangsa dan agama
Melaka dan Malaysia

1 comments:

Cikgu SiberSERI said...

Time kasih bebanyak.... sudi trainee kat sek seri tanjong. Selamat menjadi guru yang dedikasi ......